perjantai 4. huhtikuuta 2014

Eksoottisten hedelmien kasvatusta siemenistä

Eksoottiset hedelmät

Viime kesänä tulin heittäneeksi verigreipin siemeniä ulos pataan samettiruusujen keskelle ja elokuuhun mennessä ne olivat itäneet. Kesti kauan ennen kuin alut näkyivät. Elokuussa istutin ruukkuihin ja toin sisälle. Kasvu ei ole vielä ollut kovin vauhdikasta, mutta ehkä se nyt keväällä jonkun verran kasvaisi.


Tässä toukokuussa 2014 otettu kuva verigreipin taimesta. Pieni se on vielä, mutta himpun verran kasvu on reipastunut nyt keväällä.





















Tänään 4.4.2014 laitoin osin huonoksi menneen viikunan(tuore) siemenet multiin ja jännityksellä odotan itäänkö ne vai ei. Tähänkin tulee kuvaa jos ja kun ne itää:) Tästä täytyy sanoa, että kasvatushuumassa unohdin istuttaneeni nämä siemenet siihen tiettyyn astiaan ja annoin astian muine taimineen pois ennen kuin viikunat iti. Eikun uuden viikunan ostoon ja uusia siemeniä multiin.

Japanin ruusukvittenin siemenet ei itäneet vaikka talven viettivät jääkaapissa ja kauan olivat mullissa sen jälkeen. Kun ei onnistu niin ei onnistu -minulta. Olisi niin upeat punaiset kukat tässä niin olisin tahtonut levittää sitä muuallekin.





1 kommentti:

  1. Mä laitoin just verigreippiä 2 kpl multiin ja 3 avomaakurkun siementä

    VastaaPoista