lauantai 21. maaliskuuta 2015

Löylyä ja lenkkiä

Ennen muinoin eli lapsena tuli syötyä lauantaisin saunan jälkeen kiuasmakkaraa.
Siellä se makkara kypsyi kiukaalla saunomisen ajan ja kun oli puhdas niin saunan jälkeen odotti lämmin ja herkullinen makkara. Sitten tämä herkku vaan unohtui vuosiksi. Aluksi senkin vuoksi, että muutin asuntoon jossa ei ollut omaa saunaa vaan vain taloyhtiön yhteinen sauna. Jossain vaiheessa tuli ostettua kiuaspannu joka ripustettiin kiukaan päälle ja siihen makkara. Mutta ei siinä mielestään tullut oikeanlaista kiuasmakkaraa. Osansa teki ehkä sekin, että se ostettu makkara ei ollut oikeanlaista vaan vain jauhomössömakkaraa.
Harvemminhan tuota on tullut nyt tehtyä, mutta tänään mies lähti sitten varta vasten vähän vaille kuusi ostamaan lauantai-illaksi kiuasmakkaraa. Nämä kiuasmakkarat tuli mieleen kun osallistuin www.ideakeittio.fi sivustolla olevaan keskusteluun jossa kysyttiin teettekö kiukaalla makkaraa. Joulun aikaan oli itselläni tarkoitus tehdä, mutta kun jouluruokia oli niin paljon niin eihän siinä ähkyssä enää mitään kiuasmakkaraa halunnut, vaikka varta vasten oli laadukasta löylylenkkiä ostettukin. Tänään sitten saatiin pitkästä aikaa lämmittää omalla kiukaalla Kivikylän valmistamaa löylylenkkiä:)  Löylylenkkiä ja Turun sinappia:P Siinä oli lauantai-illan herkku.





































P.S. Niille Jouluksi ostetuille löylylenkeille kävi näin... https://www.ideakeittio.fi/reseptit/uunimakkarat-loylylenkista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti