torstai 22. syyskuuta 2016

Hokkaido kurpitsan kasvatusta kaupan kurpitsan siemenistä

Tämän vuoden keväällä istutin viime vuonna ostamistani hokkaido ja myskikurpitsoista ottamani kuivatut siemenet. Testikasvatusta miten nuo kasvaisi, koska ei ole entistä kokemusta. Koska kurpitsat vaativat suuren tilan niin vein ne mökilleni peltoon toukokuun viimeisellä viikolla. Kivan kokoiset taimet oli, mutta maahan istuttamisen jälkeen niiden kasvuun lähtö kesti tovin. Luin jostain, että siinä istutusvaiheessa tulee joku tauko kasvuun.

Elokuun puoleen väliin olin mökillä ja siihen mennessä kurpitsoihin kasvoi jonkun kokoiset kurpitsan alut. Nyt kun syyskuun puolessa välissä mentiin käymään taas mökillä niin olihan ne kurpitsat kasvaneet... Ja hyviäkin varmaan olivat.... Siis olivat, koska joku oli pistellyt ne poskeensa. Tässä kurpitsoista toinen, josta oli eniten jäljellä.



















Ensi vuonna kasvatan näitä myös, mutta aitaanpa kasvupaikan. Kurpitsoita oli tulossa tänä vuonna useita, mutta niin vaan oli kaikki syöty. Nämä jäljelle jääneet oli ne jotka olivat elokuussa pienimpiä. Eli kypsyyden mukaan menivät varmaan parempiin suihin.

Samainen tuholainen oli syönyt myös pensaspapuni niin, että oli menneet pavut ja varret ja vain 10cm vartta oli jäänyt maahan. Luultavasti jänis käynyt. Supiksikin ajattelin, koska niitäkin siellä on, mutta ei kai ne papuja syö varsineen. Nyt lienee seudulla pulleaa jänispaistia juoksemassa.

Ensi vuonna siis viisaampana.

Suosittelen kokeilemaan näiden kasvatusta. Omat kasvatin viime syksynä Lidlistä ostamistani kurpitsoista saamista siemenistä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti