tiistai 17. helmikuuta 2015

Ruisleipä juureen

Jääkaapin perällä on ollut tammikuun alussa sinne tekemäni ruisjuuri. Tammikuussa juuresta tuli tehtyä ruisleipää, mutta sen jälkeen tulikin tehtyä kaikkia muita leipiä ja varsinkin pataleipiä. Tänään päätin sitten kuitenkin tehdä ruisleipää ja ihanan hapanta ruisleipää siitä tulikin:)

Lisää reseptejä löytyy ideakeittiön sivustolta osoitteella: www.ideakeittio.fi
Kirjoittelen itse sivustolle reseptejä tunnuksella erakkorapu.


Ruisleipä juureen


Raaka-aineet:

1,5 litraa ruisjauhoja
8 dl vettä
1 rkl suolaa
2 dl juurta

Valmistus;

Sekoita juureen 8 dl kädenlämpöistä vettä, 1 rkl suokaa sekä 1,5 litraa ruisjauhoja. Vaivaa kunnolla ja kohota reilu tunti. Leivo leivät (2kpl) ja kohota reilu tunti. Paista uunissa 220c noin tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti