torstai 26. marraskuuta 2015

Joulun kotikaljat

Meillä Joulun juhlapöytään kuuluu itse tehty kotikalja ja sen tekemiseen on useita reseptejä.

Kotikalja kaljamaltaista

3dl kaljamaltaita
2-3dl sokeria
5 l vettä
1 tl kuivahiivaa

Kumoa isoon vähintään noin 6 litran vetoiseen astiaan kaljamaltaat ja sokeri. Kiehauta vesi ja kaada se maltaiden ja sokerin päälle ja sekoita. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää kuivahiiva. Peitä astia löyhästi ja jätä lämpimään paikkaan vuorokaudeksi. Siivilöi kaljasta maltaat ja pullota kalja ja laita se kylmään. Kalja on valmista seuraavana päivänä.

Huom! Kaljamallasmäskiä ei kannata heittää pois vaan siitä voi tehdä todella hyvän makuista leipää!

Tai sitten...

Kotikalja Tuoppi mallasjuomauutteesta(mukana pakkauksessa uutteet ja hiivat)

3 pussia juomauutetta
6 dl sokeria
4l vettä
1 pussillinen hiivaa (tulee mukana)

Lämmitä vesi reippaasti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen uutteet pusseista. Lisää sokeri ja sekoita se nesteeseen. Ripottele pinnalle kuivahiiva ja jätä huoneenlämpöön käymään löyhästi peiteltynä. Vuorokauden kuluttua pullota kalja ja nosta se kylmään. On valmista seuraavana päivänä. 

Teen itse vahvaa kotikaljaa ja itse pakkauksessa lukee 1 pussi juomauutetta = 2,5 - 3 litraa vettä, mutta omani on paljon vahvempaa. 


Muihin joulunajan resepteihin voit tutustua sivustolla www.ideakeittio.fi , jonne kirjoittelen itse reseptejä tunnuksella erakkorapu. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti