maanantai 30. marraskuuta 2015

Lanttulaatikko

Nyt on hyvä aika alkaa valmistella Joulua ja tehdä Joulun laatikot valmiiksi pakastimeen. 

Itse olen saanut jo aikaiseksi lanttulaatikon ja porkkanalaatikon. Imelletty perunalaatikko odottaa vielä tekoansa, mutta sekin valmistuu pakastimeen hyvissä ajoin ennen Joulua. 

En ole oikein koskaan ollut lanttulaatikon ystävä ja nyt jälkikäteen huomasin sen valitettavasti olevan valmislaatikoiden syy. Itse tehtynä lanttulaatikko on unelmahyvää. Kun joskus ostin kaupasta pienen valmislanttulaatikon sen vuoksi, koska sitä oli jouluna oltava, teen nyt 2 litran astian lanttulaatikkoa ja se menee hyvällä ruokahalulla. Nyt lantut on vielä edullisia ja kaupasta sai 2kg:n pussin eurolla. 

Lanttulaatikko

1,2 kg (noin) lanttuja
0.5 l vettä
0.5 tl suolaa
2-3 dl lantun keitinlientä
1 dl korppujauhoja
2 kpl kananmunia
0.5 dl siirappia
inkivääriä
kanelia
valkopippuria

Vuoan voiteluun; voita

Kuori ja paloittele lantut pieniksi ja nosta ne kattilaan ja lisää vettä niin, että lantut peittyvät. 

















Mausta suolalla ja keitä pehmeiksi. Kaada keitinvesi talteen ja survo lantut. 

















Lisää lanttujen keitinlientä vähän ja jäähdytä. Lisää loput aineet kun on jäähtynyt. 

















Kumoa voideltuun uunivuokaan. 

















Tässä vaiheessa vie pakastimeen.

Kun valmistat loppuun jouluna lisää kermaa noin 1dl ja pinnalle korppujauhoja sekä voita ja paista uunissa 150c noin 2 -2½ tuntia. 

Lisää jouluisia reseptejä löytyy sivustolta www.ideakeittio.fi, jonne kirjoitan itse reseptejä tunnuksella erakkorapu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti