perjantai 24. marraskuuta 2017

Itse tehtyä värikästä taikahiekkaa

Viime vuonna meille ostettiin kaupasta ihan oikeaa taikahiekkaa ja tosi kivaahan se on ja lapset tykkää tehdä sillä paljon, mutta onpas se sitkasta lähtemään mistään irti. Poika tykkäsi ajaa pikkuautoilla siinä hiekassa niin nyt on autot siinä hiekassa ja se pysyy. En tiedä miten sen irrottaisi.

Kokeilin sitten itse tehdä taikahiekkaa ja sehän oli todella helppoa ja toimii kyllä paremmin kuin tuo kaupan taikahiekka. Se lähtee pesussa irti ja on varmasti turvallista. Ja samoin tämä on edullista. 

Taikahiekka ainekset;

4 dl vehnäjauhoja
4 dl maissitärkkelystä
n. 1dl öljyä (sen verran, että taikinasta tulee kivan tuntuista)
sopiva määrä elintarvikeväritippoja

Sekoita vaan nämä kaikki yhteen ja sinulla on valmis taikina joka ei kovetu ja on aina valmista puuhaan. Kaapissa oli punaista elintarvikeväriä, joten tein tytölle herkän pinkkiä taikahiekkaa. 

Ohessa taikina ja kipossa olevaan on lisätty elintarvikeväriä enemmän ja tuo isompi lätkä on ekasta satsista. Sattumat tasoittuu siihen muokatessa. Puuhan jälkeen vaan takaisin kippoon ja jos ei tule roskaiseksi niin kestää pitkään käytössä. 

















Eikä tämän taikinan ainoa ilo ole siitä muotoilu vaan samalla kun tätä taikinaa muokkaa niin kuivat kädet saavat öljykäsittelyn ja niitä ei tarvitse erikseen rasvailla rasvoilla. Sairaanhoitajakin innostui tästä käsien rasvaamisesta kun tulin maininneeksi tämän taikinan hyötyvaikutuksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti