Tulin heittäneeksi joulukinkun loput pakastimeen ja ne odottivat tovin hernekeittoaikaa. Nyt se hetki koitti, mutta epäily sen mausta oli suuri. Jotta ruokaan saa uutta makua siinä saattaa riittää ihan muutama pikku juttu. Tässä riitti joulukinkun palasten tuunaus. Tein kuulemma kaikkien aikojen parasta hernekeittoa. Jes, tällä kertaa koekeittiö onnistui.
Hernekeitto
Pussillinen kuivaherneitä (500g)
2,5l-3l vettä
n. 500g tai enemmänkin joulukinkkua
voita
öljyä
chilijauhetta (käyttämäni oli melko mietoa)
sipulia
n. 2tl suolaa
meiramia
Huuhdo herneet kunnolla ja liota niitä vedessä 6-12 tuntia.
Keitä herneitä suolalla maustetussa liotusvedessään noin 1-2 tuntia.
Paista tällä aikaa paistinpannulla voin ja öljyn sekoituksessa sipulisilppu sekä pilkotut joulukinkun palaset kivan ruskeiksi ja osin rapsakoiksi ja mausta ne lopussa chilijauheella oman maun mukaan.
Lisää melko lopussa hernekeiton joukkoon.
Mausta lopussa meiramilla ja tarkista tarvitseeko lisää suolaa.
Kuva kameralla ja liitän kun ajan kuvat koneelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti