keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Korvasienet

Yksi parhaimmista sienistä on mielestäni korvasieni ja tänä vuonna poimin näitäkin aivan hirveästi.  

Korvasienihan on erittäin myrkyllinen käsittelemättömänä, mutta oikein käsiteltynä todella herkullinen sieni. Kuitenkin käsittelynkin jälkeen sieniin jää pieni määrä myrkkyä ja niiden syömistä useana perättäisenä päivänä ei suositella. 





Korvasienten käsittely

Puhdista ja pilko korvasienet. Keitä väljässä vedessä kaksi kertaa vähintään 5 minuuttia kerrallaan ja huuhtele huolellisesti keittämisien välissä ja lopuksi. Väljävesi = 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Vesi vaihdetaan jokaisen keittokerran välissä uuteen. Muista tuulettaa kunnolla keittäessäsi. 

Itse keitän 3 kertaa tuon saman setin. 







Ruoaksi valmistaessa nämä eivät tarvitse paljoa vaan vain mustapippuri, suola, sipuli ja kerma riittää sienien lisäksi kastikkeeseen. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti