tiistai 28. joulukuuta 2021

Raikas etikkainen lanttusalaatti

Joulun lanttulaatikkoon ostetuista lantuista jäi puolet yli ja mietin mitähän niistä tekisi. Mielessä oli yhdistelmä lanttu ja etikka, koska koin lantun kaipaavan jotain voimakasta makua. Lopputuloksena kokeilukeittiöstä tuli tällä kertaa aivan sairaan hyvä yhdistelmä. Kävin tänään ostamassa tarjouksesta vielä muutaman kilon lanttuja (2kg/29snt).


noin 500 g lanttua raastettuna

1 omena raastettuna

 2 dl vettä 

 1/2 dl etikkaa

1/2 dl sokeria

mustapippurirouhetta

1 dl maustamatonta jogurttia

suolaa










Kiehauta vesi, etikka ja sokeri ja kaada se kuumana lantturaasteen päälle. Anna maustua noin puolituntia. Siivilöi liemi tarkasti pois lantuista. Sekoita loput ainekset joukkoon. 


Tarjoilin tätä joulupöydässä ja nyt joulun jälkeen söin voileivän päällä. Sopii varmasti hyvin grilliruokien kanssa ja tästä tulee yksi lemppareista. 

Itse käytän jämäkämpää maustamatonta jogurttia eli turkkilaista tai kreikkalaista. Mustapippuria lisään yleensä reilusti, joten ihan oman maun mukaan määrät. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti