keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Pannuahvenet

Kesäaikaan tulee tehtyä pannuahvenia, jotka ovat mielestäni kaikkein parasta ahvenesta. 


Pannuahvenet


Ahvenia niin paljon kuin Ahti niitä suo

Ruisjauhoja

Suolaa

Voita paistamiseen


Nylje ahvenet eli nipsaisi niskasta kaula poikki yläpuolelta selkäruodon alle asti. Leikkaa selkäevän molemmin puolin viillot niskasta pyrstöön asti. Tartu nahan yläkulmaan ja sormien auttaen irroita nahka pyrstöön saakka niin, että vatsa voi olla vielä kiinni kalassa. Tartu päästä kiinni ja vedä samalla vedolla irti sisuskalut sekä sivuilta irroitettu nahka. Irroita jäjelle jääneet evät vetämällä ne pyrstöstä pään suuntaan. Huuhtele ja putsaa sisus. Valmis. Tähän löytyy googlaamalla ehkäpä enemmän havainnollistavia videoita. 


Pyörittele nyljetyt ahvenet ruisjauhojen ja suolan seoksessa ja paista voissa pannulla kivan ruskeiksi. 


Pienimmät ahvenet menee näin valmistaen aivan kokonaisina. Isommista poistan selkäruodon sekä kyljessä olevat ruodot. Pyrstötkin tulee syötyä suurena herkkuna 😋












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti