keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Menin Metsolaan ja mitä sieltä löytyikään

Kauan on tullut ihasteltua noita Metsolan kankaita ja viime kevään lapsimessuilta sitten tulin ostaneeksi niitä niin ison säkillisen, että loppu messukiertely oli suhtkoht rankkaa sen kassin kanssa. Mitään en ennättänyt tehdä kun huomasin Metsolan nettikaupassa olevan ale ja tilasin lisää toisenlaisia kankaita. Digiprintatutkin olisi kiinnostaneet, mutta päätin tehdä ensin näistä. Se ihana digiprintattu pandakuosi vaan oli jo loppunut heiltä:(

Tässäpä kankaat ja tuotoksia niistä sitä mukaa kun saan tehtyä.

Nyt (11.8.2014) täytyy sanoa, että ompelut olleet tauolla koska tuo iänikuinen ompelukone sitten alkoi köhiä viime henkosiaan. Johto poikki ja ottaa virtaa jos on puristuksissa tietyssä asennossa ja sen lisäksi tikit käyneet ongelmallisiksi. Uutta konetta siis etsimään, mutta minkähänlainen sitä riittää. Uutta kangastakin tuli metsolasta tilattua (ruskeaa froteeta pilkuilla 4 metriä, mister mustachea sinisenä 4 metriä sekä ihan perusharmaata). ...lienen turhanlapsellinen jos teen osasta noistakin jotain itsellekin...

Uudessa käsityökerholehdessä (8/2014) on muuten metsolan kankaista tehtyjä vaatteita ja heidän suunnittelijansa tekemät kaavatkin mekkoon, paitaan, vauvan myssyyn sekä potkuhousuihin. Viimeinkin kiva perusmekko-ohje ja tuossa ohjeessa on koot 128cm asti.
Käsityökerholehden Metsolan paidan kaavassa on virhe! Korjattu versio hihasta on tämän linkin alla; www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/ompelu/korjaus_elokuun_lehden_t_paita_kaavaan
Saa sillä lehdenkin kaavalla hihat tehtyä, mutta vähän erilaiset kuin kuvan paidassa. Itse ennätin jo kaavat piirtää ja ihmettelin kun se hiha ei käynyt mitenkään siihen kaavaan ja nythän se syykin selvisi. Onnekseni oli viikonloppuna muuta menoa niin en ennättänyt vielä leikellä montaa paitaa sillä ohjeella.


Ensimmäisenä vihreäpohjainen apilakangas joustofroteeta.




















Siitä tuli tehtyä tällainen mekko itselleni vanhan tunikan/mekon mallilla pidentäen helmaa niin paljon kuin kangas riitti. Tarkoitus oli tehdä hihatkin, mutta kangas ei riittänyt enää niihin.


























Ompelut sujuu tällaisella iänikuisella Brotherin ompelukoneella. Toiveissahan olisi uusi kone ja saumurikin. Miten niitä uusia nyt osaisi käyttää. Tämä kone on 90-luvulta, jossei jopa 80-luvulta. En ole paljoa ommellut, joten tämä on riittänyt hyvin.


Tämä kone se sitten uuvahti ja uuden ostin Lidlistä. Ihan perus Singer 2282 ja hinta alle 100€ + samalla tuli ostettua iso paketti erivärisiä lankoja kun halvalla sai... Molemmat oli pian loppu Lidlistä, joten onneksi ostin heti ensimmäisenä päivänä.


















Tässä sitten näitä metsolan kankaita mistä pitäisi tehdä jotain...













Ja tässä alla sama kangas takaa. Tästä tikkikankaasta on tarkoitus tehdä päiväpeitto tytön sänkyyn.Tähän ostin tuon keijukankaan toiselle puolelle, mutta eipä se sitä tarvitsekaan, joten keijusta tulee muuta.  























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti