sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mustikat ja lakat on kypsyneet!

Viikonloppuna tuli käytyä suolla etsimässä lakkoja ja tokihan sieltä löytyi noin 5dl ison vaivan jälkeen. Ei ole lakkavuosi tämä vuosi.

Samalta suolta löytyi sitten mustikoita ja osa oli jo kypsiä joten niitä tuli poimittua myöskin se 5dl. Enempää en ennättänyt, koska tämä oli vain tiedustelukäynti eri metsissä ja soilla katsoen minne tulee mitäkin vai eikö tule mitään. Omilla paikoillani ainakin mustikkaa oli tulossa reippaasti ja paikat joihin oli tulossa oli soiset maastot. Ruskeita varpuja en nähnyt yhtään vaikka olen uutisointeja lukenut miten laajat mustikkavarpualueet on tuhoutuneet. Ei koske minun marjamarikoita:) Tosin noita on suot tai mustikkametsät tai mäenrinteet joista käyn katsomassa kunkin vuoden satotilanteen.

Kanttarelleja ei näkynyt vielä, mutta jokunen viinihapero oli jo ikänsä ehtoopuolella. Viikon päästä se alkaa.... mistä mies ei tykkää.... marja- ja sieniralli:) Lähden tuonne metsiin karhun syötiksi(niitä on nähty siellä, mutta itse en vielä koskaan -koputtaa puuta....) marjastamaan ja sienestämään.

Tässä alkumakuja vuoden 2014 saaliista:)


Mustikoita


















Lakkasatoa


















Pahimmillaanhan 100litraa kanttarelleja kesässä ei tee tiukkaakaan, mutta pakastin ei ole samaa mieltä, joten kuivaan ne pääasiassa tai sitten olen antanut/myynyt niitä edelleen.

Sitten pitäisi vielä ennättää poimia kaikki mustaviinimarja ja punaviinimarjapensaat, karviaiset, saskatoonit ja toivoa, että pensasmustikat ennättää kypsyä ajoissa. Pensasmustikoitakin on tulossa ensimmäistä kertaa todella paljon noihin kahteen pensaaseen. Karhuvatukkakin teki paljon raakileita, joten niitäkin on odotettavissa. Tyrnit ei taida marjoa vieläkään vaikka ostin viime vuonna uusia pari:(

Toivottavasti uudet hankinnat kestää näillä lakeuksilla... Ostin nimittäin alkukesästä luumu-, kirsikka- sekä päärynäpuut. Nuo pelkät omenapuut kun ei riitä vaan tahtoo uudenlaistakin satoa. Syksyn tullen lisäilen ehkä näitä muitakin satokuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti