maanantai 10. elokuuta 2015

Ihanat sienet

Niitä odotetaan ja käydään katsomassa kesän aikana varmat paikat joihin niitä on edellisinä vuosina noussut. Kun pienet sienet nousevat näkyviin alkaa sieniralli. Sieniralli = Edellisten vuosien sienipaikkojen kiertäminen pitkin tienoita ja mahdollisesti uusienkin paikkojen kiertäminen. Tässä touhussa kuluu kilometri jos toinenkin.

Tänä vuonna lähdettiin lasten kanssa pääasiassa vain retkelle eräälle hiekkakuopalle ja tarkoituksena oli katsoa tuleeko sinne mustikoita ja näkyykö mahdollisesti sieniäkin koska metsät siellä siihen otollisia. Tuurihan sitten kävi ja pieneltä alueelta (suunnilleen meidän olohuoneen kokoinen alue) löysin kerralla 10 litraa kantarelleja! Myöhemmin näitä tuli haettua lisääkin samalta paikalta. 

Kaikki säilöön jäävät kantarellit kuivasin kuivurilla ja näin ne ei vie pakastimessa tilaa. Kotona olevassa liedessä meillä on kuivaustoiminto joten kuivaus onnistuisi silläkin, mutta ollessani mökillä käytin erillistä kuivuria. Kuivaaminenhan onnistuisi vaikka saunan lauteilla tai jääkaapin päällä, mutta itse pidän enemmän tuolla kuivurilla kuivaamisesta sen nopeuden vuoksi. Marttojen sivuilta löytyy hyvät kuivausohjeet, joten niihin voi perehtyä sivulla: www.martat.fi/ruoka/sailonta/kuivaaminen/sienten-kuivaus/  Sekä kuivausohjeita ja muita säilöntäohjeita löytyy myös linkistä: https://www.ideakeittio.fi/artikkelit/sesongit/purkita-kesan-maut-parhaat-sailontavinkit

Kuivattujen sienien käyttäminen:

1 dl kuivattuja kantarelleja
2-3 dl vettä

Liota sieniä vedessä noin 15 min - puolituntia ennen niiden lisäämistä ruokaan. 





















Herkullisiin kantarelliresepteihin voit tutustua sivustolla www.ideakeittio.fi. Itse käytän sivustoa hyvin paljon ja kirjoittelen sinne omiakin reseptejä tunnuksella erakkorapu. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti