perjantai 21. elokuuta 2015

Karhunvatukkaa ja viinirypäleitä


Takapihallamme kasvaa pari vuotta vanha karhunvatukkapuska, josta on saanut jo tälle kesälle marjoja. Päivittäin kypsyy aina  marjoja ja paljon on vielä tulossa. En ole syönyt vielä hyvää puutarhavadelmaa, mutta karhunvatut on aivan eri. Niin makeita ja kertakaikkiaan niin ihania! Näistähän saisi tehtyä kaikkea herkkua, mutta kyllä ne menee parempiin suihin ihan pensaasta suoraan, eikä riitäkään.

Ensi vuodelle olisi tarkoitus istuttaa mökille lisää karhunvatukoita yhden puskan lisäksi. Luonnon omia herkku"karkkeja":) Ehkä näistä jäisi sitten leipomuksiinkin. 

Karhunvatukkareseptejä jos etsii niin sivustolta www.ideakeittio.fi löytyy pari karhunvatukkareseptiä. Esim. seuraava resepti: https://www.ideakeittio.fi/reseptit/amerikkalaiset-pannukakut-karhunvatukoilla-k





Takapihalla kasvaa myös viiniköynnös, jossa kasvaa jokunen viinirypäleterttu:) Ihan sen verran näitäkin, että maistamaan pääsee, mutta ei vielä ihan mehuksi asti. Ehkä sitten ensi vuonna. Tänä vuonna viiniköynnös on kasvanut paljon ja alkaa kotiutua paikalleen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti