sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hokkaido-kurpitsa -uusi kurpitsatuttavuus tämäkin:)

Hokkaido-kurpitsaa
















En ole onnistunut saamaan kurpitsoista tehtyä mitään syötäväksi kelpaavaa ruokaa aiemmin ja näin ollen ne on jääneet kauppaan lukuunottamatta perinteistä kesäkurpitsaa. Nyt olen kuitenkin aloittanut tutustumisen näihinkin tarkemmin ja ainakin yksi valmistustapa toimii ainakin näihin joita olen kokeillut. Paahtaminen. Tätä paahtamista on kokeiltu myskikurpitsaan sekä hokkaido-kurpitsaan hyvällä lopputuloksella.



Kurpitsat pestään ja joko puolitetaan tai lohkotaan ja puolikkaat tai lohkot maustetaan mielen mukaan ja paahdetaan uunissa 200 asteessa noin puolen tunnin ajan pienet lohkot tai isommat palaset tunninkin ajan, kunnes ovat kypsiä. Kypsymisaika riippuu niin kurpitsan koosta, joten kannattaa tarkkailla kypsymistä.

Hokkaido-kurpitsasta syötäväksi sopii myös kuori! Enpä olisi tätäkään tiennyt ilman tarkempaa tutustumista. Olen aina ajatellut, että kurpitsasta kuin kurpitsasta poistetaan useiden senttien paksuinen kuori. Ei sitten.







Tein paahdetusta hokkaido-kurpitsasta keittoa, joka vakuutti vaativan kotimakuraadinkin:)

P.S. Ei ne uskoneet minun saavan tästä raaka-aineesta mitään herkullista aikaan.


Hokkaido-kurpitsareseptejä voit hakea sivustolta www.ideakeittio.fi ja resepteistä hakusanalla hokkaido. Itse kirjoittelen sivustolle reseptejä tunnuksella erakkorapu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti