perjantai 16. lokakuuta 2015

Myskikurpitsaa

Tänä vuonna tutustuin uuteen kurpitsaan, myskikurpitsaan. Myskikurpitsaa kehuttiin ideakeittiön sivuston keskusteluissa ja päätin itsekin ostaa yhden kun sellaisen kaupasta löysin kohtuuhintaan. Yhden myskikurpitsan hinnaksi tuli noin 2€. Muutenhan nämä erilaiset oranssit kurpitsat jäävät ostamatta, koska niissä on huikea paino ja vaikka kilohinta ei olekaan hirmuinen painaa se kurpitsa yllättävän paljon ja äkkiä kurpitsan hinta on 10€.

Mitäpä siitä sitten tekemään? Suunnitelmissa oli paahtaa myskikurpitsa uunissa ja tehdä tästä paahdoksesta sitten jotain. Mielestäni se paahtaminen uunissa antaa kasviksille ihanan maun ja varsinkin kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista on taivaallisen hyvää. Paahtaminen antaa kasviksille ihanan maun.

Ja eikun paahtamaan:)

Pesin ensin myskikurpitsan ja sitten puolitin sen. Lusikalla kaivoin siemenet pois ja asetin myskikurpitsan puolikkaat uunipellille leikattu osa ylöspäin ja ripottelin pinnalle yrttiseosta. Sitten vain uuniin 200c ja pidin noin 1,5 tuntia.

 Tästä se lähtee:)
Uunissa paahtunutta myskikurpitsaa:)














Paahdettu myskikurpitsa sopii syötäväksi ihan siltään tai siitä voi tehdä sosekeittoa tai lisätä piirakkaan täytteeksi ja vaikka mitä. Itse tein myskikurpitsasta täytettä voitaikinapohjaisiin piirakoihin. Tämä oli ihan vain testi ja todella hyvin onnistui. Ihanan pehmeä maku ja maistui miehellenikin, joka oli ensin epäilevällä kannalla koekeittiön kokkailuista. Ne kun ei aina mene kuin Strömsössä.

Paahdettua myskikurpitsaa ja porkkanaa sekä paistettua ja maustettua broilerinfilettä.

Porkkanat kannattaa lisätä paahtumaan samalle uunipellille niin, että ne ovat paahtumassa noin tunnin ajan(riippuu porkkanoiden koostakin).


Paahdettua myskikurpitsaa, porkkanoita sekä perunoita. Uunipellille voi lisätä porkkanat ja perunat noin reilun puolen tunnin myskikurpitsan paahtamisen jälkeen.


Paahdettu myskikurpitsa sopi erinomaisesti myös voitaikina piiraiden täytteisiin.













Erilaisia myskikurpitsareseptejä voit etsiä myös sivustolta www.ideakeittio.fi ja siellä resepteistä. Esimerkiksi porkkana-myskikurpitsa-appelsiinikeiton reseptin löydät osoitteella; https://www.ideakeittio.fi/reseptit/porkkana-myskikurpitsa-appelsiinikeitto
Itse kirjoittelen sivustolle tunnuksella erakkorapu.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti