sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lehtikaalisipsit -viimein näihin tuli tutustuttua

Lehtikaali ei ole ollut minulle millään tavalla tuttu. Jäänyt vaan tutustumatta, kun ei ole tiennyt mitä siitä oikein tekisi. Lauantaina ostin kuitenkin pussillisen lehtikaalta tarkoituksena tehdä näistä lehtikaalisipsejä. Niitä oltiin kehuttu niin paljon, että pakkohan se oli lopulta testata tätäkin. Reseptihän on siitä yksinkertainen, että lehtikaalit tarvitsee vain pestä ja kuivata ja sitten sekoittaa niihin kulhossa oliiviöljyä sekä suolaa maun mukaan ja kuivata uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia.


















Lehtikaalisipsit

200 gr lehtikaalia
3 rkl oliiviöljyä
suolaa oman maun mukaan

Pese lehtikaalit ja kuivaa ne hyvin. Poista lehtiruoti. Nosta lehtikaalipalaset kulhoon ja kumoa päälle oliiviöljy sekä suolaa. Sekoita niin kauan, että lehdet kiiltävät öljystä. Levitä lehtikaalin lehdet pellille (tästä määrästä tulee kaksi pellillistä) väljästi ja paista(kuivata) niitä uunissa noin 20 minuuttia. Käännä lehtiä puolessa välissä. Sipsien lehdet ovat hieman ruskeita reunoilta valmiina. Tarkkaile, etteivät sipsit kuitenkaan ruskistu liikaa.


Huom! Ei ole tarkoitus napsia niitä lehtikaalisipsejä itsekseen suoraan pelliltä, vaan jätä niitä myös toisille ;D












Lehtikaalista on moneksi muuksikin ja lehtikaaliresepteihin voit tutustua sivustolla www.ideakeittio.fi ja siellä reseptien hausta hakusanalla lehtikaali löydät monta lehtikaalireseptiä. Itse kirjoittelen sivustolle tunnuksella erakkorapu.


2 kommenttia:

  1. Hei - kyselisin sinulta yhteystietoja. Olet noin vuosi sitten marraskuussa kirjoittanut nostalgisista joulukoristeista, joita olit messuilta ostanut ja saanut myyjän yhteystiedon. Onkohan se sinulla vielä? Jos on, voisitko laittaa minulle jalavamarih@gmail.com - kiitos vaivastasi.

    VastaaPoista