maanantai 18. tammikuuta 2021

Lapin hurja hillavuosi 2020

Loppukesästä 2020 vuokrattiin yksityiseltä mökki Ranualta Simojoen varrelta. Kun oli paljon puhuttu lapin hurjasta hillasadosta suunnitelmana oli käydä katsomassa joltain suolta vähän hillaa. Mentiin sitten sen mökin taakse, josta noin 100metrin päästä alkoi suo. Kieltämättä kun sinne pääsi niin ei uskonutkaan, että niitä hilloja olisi niin paljon. Ikinä en ole niin paljon nähnyt kerralla ja niitä vaan oli ja oli. 

9-vuotias tyttö halusi lähteä suolle mukaan oman litran jogurttiämpärin (Lidlin maustamattoman jogurtin ämpärit on tähän tosi hyviä) kanssa ja ajattelin josko se syö niitä hilloja ja ehkä, siis ehkä, poimii jokusen siihen ämpäriinsäkin ja syö sitten mökillä. Lopputuloshan oli, että tyttö poimi koko ämpärin täyteen hetkessä. Käytiin sitten joka päivä siellä suolla ja tyttö halusi itse mukaan aina ja oikeastaan vaati päästä sinne suolle. Suon jälkeen oli kiva mennä saunaan. 

Tyttö poimi lopulta 5 litraa puhtaita hilloja! Kaikkiaan poimittiin noin 17 litraa kotiin mukaan ja enemmänkin olisi voinut poimia, mutta pakastustila loppui. Niitä syötiin jo siltään ja tein kiisseliä ja lopulta vein osan tuoltaan kotiin. Olipa hyvä, että oli iso kylmäarkku mukana. Se oli ajateltu enemmän sille lohelle, jonka ajattelin napata. Tai siis lohille. Toki näin ja kuulin vain ison loiskahduksen joelta ja onkeen tarttui vaan salakoita. Noh, tuli ne salakat syötyä. 

Tässä kuvassa yhden alle tunnin(kävelymatkoineen) keräystulos. Näyttäisi yksi osin raakakin olevan mukana. Poimitut oli kyllä tosi kypsiä ja suurelta osin jo lähes liiankin kypsiä.















Vuokramökki oli sen verran loistava, että 2021 täytyy yrittää saada sama mökki vuokralle. Tosi edullinen viikkovuokra(ulkohuussi ja puusauna), vaikka joen rannassa ja mökissä paljon tilaa ja oma wifi. Plussana astianpesukone ja pakastuslokero. Ja mikä tärkeintä niin ei naapuria heti vieressä. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti