keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Kuningasosterivinokkaita ja retikkaporkkanasalaatti

Kaupasta sattui mukaan kuningasosterivinokkaita ja mietin miten ne tällä kerralla valmistaisin. Valmistustavaksi valikoitui uunissa paahtaminen. 


Paahdetut kuningasosterivinokkaat


kuningasosterivinokkaita 

oliiviöljyä

osterikastiketta

chiliä kuivattuna (sellaista, jossa siemenet mukana)




























Viipaloi kuningasosterivinokkaat noin 5 milliä paksuiksi viipaleiksi. Tee viipaleisiin ruudukko viillot (ei läpi sienen). Sekoita oliiviöljy, osterikastike sekä chili sekaisin ja sivele sienten pintaan. Paahda uunissa 225c ylätasolla noin 15 minuuttia. 


Itselläni määrät oli 200g sieniä ja oliiviöljyä sekä osterikastiketta kumpaakin noin ruokalusikallinen ja chiliä maun mukaan. 


Retikkaporkkanasalaatti


retikkaa 

porkkanoita

kalakastiketta

soijaa

osterikastiketta









Suikaloin retikka ja porkkana ja sekoita kulhossa. Sekoita kalakastike, soija sekä osterikastike keskenään ja sekoita joukkoon. 


Jätin tähän määrät laittamatta, mutta kalakastike ja soija noin 1rkl kumpaakin ja osterikastiketta useampi rkl. Retikkaa ja porkkanaa oli noin reilu 0,5 litran kulho. Tämä oli melko mieto salaatti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti