lauantai 6. syyskuuta 2014

Syksyn satoa 2014 ja omituinen sammakko


Syksyn sato on tullut korjattavaksi ja sainkin pihalta ensin kivan saaliin vahapapuja sekä härkäpapuja ja yhden ison kesäkurpitsan. Kesäkurpitsa näyttää kuvassa pieneltä, mutta on kyllä hyvin iso. Ehkä sen vuoksi kuva hämää kun nuo härkäpavut on niin suuria. 







Ainakin kaksi kesäkurpitsaa sieltä vielä yrittää tulla, joten hyviä säitä toivotaan ettei pakkanen vie. 



Tänään sitten löysin yhden jättimäisen härkäpavun. On siinä pavulla kokoa! Takana yrttilaatikon sitruunamelissa sekä rosmariinipuska. Yrttilaatikko on tehty naapureiden pois heittämistä laudanpaloista, joita kävin pari vuotta sitten tuolta nurkalta kantamassa ja mies niistä sitten nikkaroi kasvislaatikot. 



Yrttilaatikossa kasvaa myös viinisuolaheinä, joka myös talvehtii ainakin Kuopiota myöten. Kuopion seudulla penkissäni kasvaa jo kaksi talvea maassa kestänyt viinisuolaheinä. Ihan kaupan ruokaosastolta ostettu taimi hintaan jotain 1,5€. On muuten upea lisä salaattiin ja antaa sitä makua niin ei tarvitse mitään salaatinkastikkeita. 



Timjaminkin olen sinne saanut ja tämä on aivan ihana mauste syödä ihan tuolleen tuoreena leivän päällä tai salaatissa. Taimi ostettu myöskin ihan ruokakaupasta ruokaosastolta.




Marja-aroniat odottaa vielä poimintaa. Mehuksi menee. Ehkä huomenna tai ensi viikolla nekin on poimittava. 



Viime kesänä istutin karhunvatukan ja tämä toinen taimi kasvoi hurjasti.

 


Marjan alkuja oli paljon, mutta kuivivat kun kukaan ei kastellut 3 viikkoon ja oli se +30C:( :(  Ensi kesänä sitten uudestaan. Toinen taimi pitää vaihtaa parempaan paikkaan.



Mikähän on tämä sammakko joka löytyi yrttilaatikosta? Tuon väristä en olekaan ennen nähnyt. Hain sisältä nopeasti kameran ja katosi, mutta löysin uudestaan lasten lelujen joukosta terassilta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti