lauantai 6. syyskuuta 2014

Syksyinen omenapiirakka

Viikko sitten tuli kerättyä syksyn 2014 omenasatoa. Ensimmäinen omenapiirakka näistä odotti tekoaan tähän päivään asti, jolloin sain sen viimein aikaiseksi tehdä. Vähän lajikkeesta riippuen teen piirakan kuorineen tai ilman kuoria ja nyt tein noista omista luomuomenoista kuorineen.Tässä ohjetta pyöreäpohjaiseen vuokaan tehdystä omenapiirakasta, joka tuntui maistuvan muillekin kuin itselle:) Taikinan pohjasta tulee melko löysä joten se kumotaan voidellun piirakkavuoan pohjalle ja päälle ladotaan omenanpalat. Omenan tilalle käy hyvin myös muut marjat tai raparperi. Mitä vaan juuri silloin on saatavilla.




Omenapiirakka

Pohja:
1,5 dl sokeria
200g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria

Päälle:
omenoita
kanelia
sokeria






Valmistus:
Sulata voi tai voit käyttää pullomargariiniakin. Sekoita sula voi sokerin kanssa. Lisää jauhot. Ota tässä vaiheessa osa taikinasta, noin 1,5 dl, eri kulhoon. Lisää taikinaan kananmuna, maito, leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Sekoita kovaa tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan ja laita omenanpalat piirakan päälle. Ripottele päälle sokeri, kaneli sekä alussa taikinasta eroon otettu 1,5 dl taikina pinnalle nypittynä. Paista uunissa alatasolla 200C noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.







 



Ja näitä omenoitahan riittää:)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti