maanantai 15. syyskuuta 2014

Talven puolukat on poimittu:)

Metsät pullollaan puolukoita:)

Pika pikaa käytiin metsässä poimimassa 25litraa puolukoita talveksi. Enempää ei oikeastaan voinut poimia sillä pakastimet 2kpl on aivan täynnä marjoja, sieniä ja kaikkea muuta ruokaa. Osan marjoista keitin jo mökillä valmiiksi mehuksi ja pullotin muovipulloihin ja kotona pakastin. Eipähän tartte lisätä atamonia tai muita myrkkyjä eikä pelätä milloin ne alkaa homehtua. Joitakin vuosia sitten kun mehut vaan homehtui tietyn ajan kuluttua jos ei ollut niitä myrkkyjä lisätty niihin niin ostin isot pinot litran ja puolen muovipulloja ja mehustan kaikki mehut nykyään niihin ja otan talven mittaan pakastimesta.


Tässä osa saaliista ja poimin mustikoitakin mukaan. Mehustan roskaisena, mutta isommat roskat poistan. Kerran laiskuuttani jätin marjojen joukkoon männyn kuorta ja neulasia ja mehu otti niistä kovasti makua eikä ollut tosiaan mitään hyvää mehua sen jälkeen. Pienimmätkin tykkäsi puolukkaretkestä ja varsinkin mukana olleista eväistä:)




Pusikosta löytyi vielä jokunen puutarhavadelmakin sekä mustia viinimarjoja joten nekin sinne vaan mehun joukkoon. 




Siinä sitä mehua tulee:) Mehumaijallisesta marjoja tulee semmoiset 4-5litraa mehua. Meillä lapsetkin tykkää hirmuisesti tästä puolukkamehusta. Sokeria lisään summassa, vaikka sokeripussin kyljessä olisikin ohje paljonko sitä tulee. Osa mehuista on sitten makeampia ja osa vähemmän makeita ja kun niissä ei lue mitä ne on niin ei koskaan tiedä mikä mehu pakastimesta osuu juotavaksi. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti