sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vappusimaa

Vappu lähestyy ja on aika laittaa sima porisemaan. Itse tulin tehneeksi jo Pääsiäisen aikaan koivunmahlasimaa ja mökiltä kotiuduttuani tavallista simaa. Kun siman makuun pääsi niin ei ne pullot kauaa jääkaapissa vanhenneet. Ennen Vappua varmaan tehtävä vielä kolmas satsi:)


Vappusima

4 litraa vettä
500 gr fariinisokeria (tai 250 gr fariinisokeria ja 250 gr taloussokeria)
2 kpl sitruunoita (mielellään luomu)
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Simapullojen pohjalle
sokeria
rusinoita

Valmistus: kiehauta 2 litraa vettä ja kumoa se sokereiden päälle ja sekoita sokeri veteen. Lisää loput 2 litraa vettä sekä pestyt ja paloitellut sitruunat. Kun neste on jäähtynyt kädenlämpöiseksi sekoita siihen pieneen nestetilkkaan sekoitettu hiiva. Jätä sima vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Vuorokauden kuluttua lisää pulloihin pohjalle 1 tl sokeria sekä rusinoita ja pullota sima pulloihin. Jos haluat siman nopeammin jätä pullot huoneenlämpöön 3 päiväksi. Viileässä sima valmistuu noin viikossa. 

Sima säilyy viileässä ja se pitää käyttää noin viikon kuluessa. 



Koivunmahlasiman ohje löytyy omista resepteistäni sivustolta www.ideakeittio.fi , jonne kirjoitan reseptejä tunnuksella erakkorapu. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti