Vappusima
4 litraa vettä
500 gr fariinisokeria (tai 250 gr fariinisokeria ja 250 gr taloussokeria)
2 kpl sitruunoita (mielellään luomu)
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Simapullojen pohjalle
sokeria
rusinoita
Valmistus: kiehauta 2 litraa vettä ja kumoa se sokereiden päälle ja sekoita sokeri veteen. Lisää loput 2 litraa vettä sekä pestyt ja paloitellut sitruunat. Kun neste on jäähtynyt kädenlämpöiseksi sekoita siihen pieneen nestetilkkaan sekoitettu hiiva. Jätä sima vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Vuorokauden kuluttua lisää pulloihin pohjalle 1 tl sokeria sekä rusinoita ja pullota sima pulloihin. Jos haluat siman nopeammin jätä pullot huoneenlämpöön 3 päiväksi. Viileässä sima valmistuu noin viikossa.
Sima säilyy viileässä ja se pitää käyttää noin viikon kuluessa.
Koivunmahlasiman ohje löytyy omista resepteistäni sivustolta www.ideakeittio.fi , jonne kirjoitan reseptejä tunnuksella erakkorapu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti