sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pettymystä ja onnea omenoista

Voi sitä odotuksen määrää kun alkukesällä oli omenapuut täynnänsä kukkia ja sen jälkeen niihin ilmestyi hurjan paljon raakileita. Omenoita tulossa enemmän kuin itse tarvitsee! Mihin joudun tämän määrän kanssa!

Tässä sitä kukkaloistoa on parista omenapuustani. Pölyttäjiäkin piisasi runsaasti:)





















Ja jatkoa seurasi vähän myöhemmin kesällä kun ne ihanat raakileet ilmestyivät kukkien paikalle:) Eikös olekin ihanaa ja niitä on paljon:)




















Karu pudotus todellisuuteen syyskuussa kun palasin mökille poimimaan omenat:( Pihlajanmarjakoit oli tuhonneet ne täysin! Reikää reiän perään ja joka ikisessä ihanassa omenassa! Se niistä omenaisista unelmista kävellä kauniina syyspäivänä pitkin pihaa ja syödä ihania omenoita. Pilalla! Ei niistä voi ottaa haukun haukkua:( 

Tässä ne minun onnettomat omenat ovat. Olen näemmä kääntänyt sen paremman "posken" kuvausta varten:) Ei ollut niistä siltään syötäviksi. 

















Mutta onneksi omenat sopivat oikein hyvin mehumaijalla mehustettaviksi, joten tein niistä ihanaa omenamehua. Omenamehusta sopii sitten tehdä vaikka kiisseliä talven aikaan. 

Tästä linkistä pääset omenamehureseptiin ideakeittiön sivulle: https://www.ideakeittio.fi/reseptit/omenamehu-mehumaijalla

Ja tässä resepti, jossa omenamehua on käytetty kiisselin pohjaan: https://www.ideakeittio.fi/reseptit/omenakiisseli-tuoreilla-puolukoilla

Sivustolla www.ideakeittio.fi pääset tutustumaan myös muihin resepteihin. Kirjoitan sivustolle itse reseptejä tunnuksella erakkorapu. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti