sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tyrni

Mökillämme kasvaa kolme tyrnipensasta, joista saa ihania C-vitamiinipitoisia marjoja, joista teen itse hilloa. Toki tekisin mehuakin, mutta näiden pensaiden tuotto ei oikein riitä mehun tekoon. Tyrni leviää juurivesoilla, mutta omani ei ole vielä levinneet yhtään, vaikka sitä kovasti odotankin. Ehkä syynä se, että olen ajanut nurmikkoa siitä vierestä ja mahdollisesti tuhonnut ne uudet juurivesat samalla. Tyrni on kaksikotinen, joten jos haluaa saada marjoja täytyy olla sekä "tyttö", että "poika" tyrnit. Muuten marjoja on turha odottaa vaikka tyttöjä olisi kymmenen. Ne ei marjo yksistään. Mökillä meillä oli vanhaa perua yksi jättikokoinen tyrnipensas, mutta eipä se yksin satoa antanut.

Tyrnejä voi toki syödä siltäänkin vaikka suoraan pensaasta, mutta omaan makuuni ne on aika kirpsakoita. Tokihan niitä tulee niinkin syötyä. Päivän varsinainen C-vitamiinipommi niistä ainakin tulee saatua. 100 grammassa tyrnimarjoja kun on 360mg C-vitamiinia joka on aika huikea luku.

Jos omasta puutarhasta ei vielä löydy tyrnipensasta niin suosittelen ostamaan:)







Vasta poimittuja tyrnejä odottamassa hilloamista:)



Tällaista hilloa sain aikaiseksi omista tyrneistäni:)


Tyrnireseptejä voit etsiä vaikka sivustolta www.ideakeittio.fi, jonne itsekin kirjoittelen reseptejä tunnuksella erakkorapu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti