sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Itse tehtyjä sipsejä niin perunoista kuin kasviksista

Hiukan terveellisempiä sipsejä:)

Joitakin vuosia sitten tulin ostaneeksi mikroon sopivia alustoja sipsien tekoon ja ne osoittautuivatkin tosi käteviksi. Toki uunissakin onnistuu, mutta itse tykkään tehdä enemmän mikrossa.

Ohuita viipaleita leikkaavalla leikkurilla siivutetaan perunat ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Seuraavaksi viipaleet kannattaa nostaa talouspaperin tai leivinliinan päälle ja laittaa toinen talouspaperi tai leivinliina päälle ja painaa kevyesti, jotta perunoista ja porkkanoista lähtee osa nesteistä. Onnistuu huomattavasti paremmin kun poistaa liikoja nesteitä näin.
Seuraavaksi viipaleet nostetaan mikroon tulevan tason päälle ja mikroa pidetään päällä noin 3min - 3min 30sek. Aika riippuu perunoiden ja porkkanoiden kosteudesta ja aika voi olla pidempikin ja voi riippua ihan mikrostakin.
Suolaa ja mausta sipsit mikrosta otettuasi ja tarjoile siltään tai vaikka lihan kanssa.

Tässä peruna ja porkkanasipsejä on tarjolla paistetun kalkkunan sisäfileen kanssa.









Sipsejä voi kokeilla tehdä myö bataatista tai omenasta. Ohjekirjasessa lukee sipsien tekemisen onnistuvan myös päärynästä ja mangosta, mutta näissä mikrotusaika on 6min -6min 30sek. Itse en ole näitä hedelmiä kokeillut vielä, koska tykkään niistä paljon tuoreenakin.

Oma alustani on tällainen ja mukana tuli tuo samainen siivuttaja sipsien siivuttamiseen. Siivuttajalla saa erittäin ohuita siivuja. https://www.prisma.fi/fi/prisma/mastrad-topchips-sipsiritila-ja-siivuttaja

Sipsien teko onnistuu myös uunissa ja siihen voit etsiä erilaisia sipsireseptejä osoitteesta www.ideakeittio.fi ja sieltä reseptit. Itse kirjoitan sivustolle reseptejä tunnuksella erakkorapu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti