perjantai 8. huhtikuuta 2016

Appelsiinisorbetti

Pääsiäisen aikaan kaupasta löytyi appelsiineja 25 sentin kilohinnalla ja minähän ostin niitä sitten yli 7 kg. Isosta osasta puristin mehua ja sitä juotiin siltään. Jäljelle jäi kuitenkin appelsiineja ja hyvä näin. Eilen innostuin tekemään niistä appelsiinisorbettia ja todella hyväähän siitä tuli. Enemmänkin olisin voinut tehdä, koska tuo määrä meni meidän perheeltä hetkessä. Ei vaan ollut enää niitä appelsiineja enempää kotona:)


Appelsiinisorbetti

4 dl appelsiineistä puristettua mehua (minulla tähän riitti 5 appelsiinia)
1 kpl sitruunan mehu (noin 0,5dl)
2-3 dl valmista sokerilientä (ohje alla)

Sokeriliemi:

5 dl vettä
2,5 dl sokeria


Valmista ensin sokeriliemi kiehauttamalla vesi ja sokeri kattilassa ja keitä sitä niin kauan, että koostumus muuttuu siirappimaiseksi. Tämä kestää tovin ja tuossa vaiheessa kun se on valmista, kattilassa on noin 2-3 dl sokerilientä. Jäähdytä. Jäähtyessään liemi jähmettyy vielä lisää reippaasti. 

Purista appelsiineista mehua noin 4 dl ja yhden sitruunan mehut ja sekoita ne sokeriliemeen. Kumoa seos pakastuksen kestävään vuokaan ja nosta astia pakastimeen kelmulla peitettynä. Sekoita appelsiinisorbettia muutaman kerran valmistumisen aikana. 

Itse tein tämän edellisenä päivänä pakastimeen. Tuli oikein raikasta ja hyvänmakuista sorbettia, jossa tuntui tuoreen appelsiinin maku voimakkaasti. Tosin sokeriliemestä johtuen maku oli myös hyvin makea. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti